Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]В първия варинт, в който нямаше поемане на осигуровките,

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgВ първия варинт, в който нямаше поемане на осигуровките,
Коментари Харесай

Президентът: Безработицата е най-голямата беда, защото ражда болести, глад, мизерия, престъпност

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

" В първия варинт, в който нямаше вдишване на осигуровките, ползата към тази мярка " 60/40 " беше доста слаб. Сега има индикация, че повече работодатели могат да се включат.

Задължително би трябвало да има помощи за най-бедните. Когато има обществени ограничения - те би трябвало да бъдат навременни, налични и безплатни. Ние още нямаме безплатни. Това е рекомендацията на международните икономисти. Закъсняхме. Други страни всеобщо вкараха незабавно ясни обществени ограничения: Никой да не изостава отвън борда - и самонаети, и еднолични търговци, и културни дейци, и надомна работа. Трябва да бъдат включени. Аз споделих за заплахата глада да победи страха. Какво става с гладния човек - той излиза на улицата и опустошава всичко ", Това съобщи в ефхира на БТВ президентът Румен Радев.
" Предложих още първия ден, когато бяхме дружно с премиера - разглеждане незабавно на финансовите и инвестицонните цели. Има запас, който забавно държавното управление по какъв начин не го разисква. Как го направиха другите страни - незабавно разбор и незабавно ограничения. Хората би трябвало да знаят, че има страна, която държи на тях ", счита той.
" Всички споделят, че имунитетът е доста значим. Когато си под психическо напрежение имунитетът се свива доста бързо. Това е значимо, с цел да сме с доста по-малка заболваемост. Има към мен към този момент позвънявания от родители на деца с увреждания, с аутизъм, става непостижимо тези деца да си стоят у дома. Да ви кажа ли какво рискуваме? Това, което се случва в Ангиля, не желая да става тук. Има някаква психическа преграда и в Англия със стоплянето на времето всеобщо излязоха по парковете и полицията остана безсилна да ги спре. Не би трябвало да позволяваме това да се случи. Колко мислите, че толкоз време фамилии с дребни деца и с възрастни хора ще устоят затворени у дома. За това е по-добре, съгласно мен, управляемо с ясни правила, заложени от държавното управление, НОЩ да си каже - добре, излизате в парка, по един или с дете, при такива условия. Нека полицията да стои и да следи. Пуснете Витоша. Нима във Витоша вирусите са повече в сравнение с в един рейс, метро или магазин? Аз от това се притеснявам, мисля, че и в щаба го мислят. В един миг хората да омаловажат ограниченията. Ние българите доказахме, и това е прелестно, че можем да бъдем съзнателни и виновни ", счита той.
" Това, че министър председателят сподели, че надали не съм призовал да се анулират ограниченията и хората ще умрат, не съм казвал такова нещо. Премиерът е доста умел и отракан политик и той не хвърля думи напразно. Но не одобрявам да се гради облика на избавител върху страха, който той самичък раздухва с трупове, с морги, с всеобщи гробове, с пъкъл, който слиза тук. Нека мислим за психическото здраве. В същото време в случай че нещо се обърка ще има отговорен, несъмнено Радев. Не подлагам на критика карантината. Апелирам за това да има задоволително ограничения - обществени, стопански. Да се ръководят рестриктивните мерки рационално. В доста страни в Западна Европа, които са под карантина, парковете са освободени за самостоятелен спорт. Трафикът е със същата активност съвсем както беше преди рецесията. Все повече хора на улицата. Трябва да има управляеомст на този развой ", съобщи Радев.
" Хаосът при излизането на тези строги ограничения може да е доста по-вреден от хаоса, който се сътвори при въвеждането на изключителното състояние. Трябва да се мине първо този пик, да се види какъв брой хора се разболяват от един вирусоносител, би трябвало да има тестване, потенциал на лечебни заведения. Трябва да се мисли каква ще е организацията сред централна и локална власт, учебни заведения лаборатории. Опасностите са две в този миг - сега, в който излезем, заради обстоятелството, че ние закъсняваме с поддръжката в най-голяма потребност - на семействата, на дребния и междинен бизнес, другите дъргжави, които го направиха, ще са напред. Ще губим конкурентосбособност. И идващото - в случай че ние се забавим с ограниченията и възстановняването и изпаднем в криза, а други европейски страни към този момент дърпат доста напред, ще се случи всеобща емиграция към тях. Това ме тормози. На тази демографска рецесия, която се беше случила преди този момент, ще продължи.
Ще изтъквам Атанас Буров: Безработицата е най-голяма неволя за всяко едно ръководство. Защото безработицата ражда заболявания, апетит, бедност, престъпност. Така че ние би трябвало да мислим по какъв начин да я снижим, по какъв начин да запазим трудовата претовареност. Президентът е свободен и задължен да дава насоки, да показва недостатъци, подбудени от деяние или безучастие на съответната власт. Не очаквайте от мен да давам числа ", съобщи президентът.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати &
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР